Coraz większą popularnością wśród klientów cieszą się nowoczesne garnki elektryczne charakteryzujące się wieloma interesującymi funkcjami i to najczęściej przekładającymi się na utrzymanie bardzo zdrowej diety u wszystkich domowników, nawet z innymi preferencjami żywieniowymi. Czy garnek elektryczny to dobry pomysł do Twojej kuchni i z jakiego powodu warto po niego sięgnąć? Poniżej znajdziesz kilka najważniejszych wskazówek.
W czym szybkowar elektryczny pomaga najbardziej i dlaczego to inwestycja godna uwagi?
Jedno urządzenie, które może w minimalistycznej i użytecznej wersji zastąpić wiele innych to zawsze dobre rozwiązanie, ponieważ oszczędza mnóstwo miejsca i dodatkowej pracy. Garnki elektryczne wyspecjalizowani producenci projektują w sposób ergonomiczny oraz starają się wprowadzać mnóstwo właściwości ułatwiających zarządzanie długoterminowym jadłospisem, nawet z ograniczonym dostępem do kuchni. Wystarczy wyłącznie gniazdo i płaska podstawa pod garnek, żeby wszystko zadziałało. Multicooker to jednocześnie piekarnik, wolnowar (na parze), standardowa patelnia do smażenia, np. skrzydełek i obrobionego wcześniej mięsa, szybki podgrzewacz do żywności szczególnie przydatny u osób pracujących, a pragnących też utrzymać solidny jadłospis, bez poświęcania na niego mnóstwo czasu.
Szybka zmiana funkcji to jedna z najważniejszych zalet garnków elektrycznych
A może potrzebujesz funkcji grillowania, czy gotowania na parze? Wystarczy z reguły jeden przycisk lub zmiana pokrywy, żeby osiągnąć taki wynik. Do tego szybkowar elektryczny zużywa znacznie mniej energii od zwykłego piekarnika, pasuje stylistycznie do nowoczesnego wystroju kuchni, posiada dedykowane funkcje dotyczące przygotowywania i obróbki konkretnych potraw, informuje o aktualnej temperaturze i gwarantuje ustawienie czasu podgrzewania tak, żeby pasował wszystkim domownikom. Garnek elektryczny znajdziesz w cenie około 2000 złotych, w promocji nawet za 1400 złotych, chociaż wiele zależy od dostępnych funkcji. Im więcej, tym naturalnie lepiej dla użytkownika.